Friday, April 19, 2024 Text is available under the CC BY-SA 3.0 licence.

Carlo Beenakker

« All quotes from this author
 

Bij natuurkunde heb je een beetje van alles wat: je moet goed zijn in puzzelen, maar je moet ook grote lijnen kunnen zien, belangrijke dingen van onbelangrijke dingen kunnen scheiden, snel nieuwe stof in je kunnen opnemen en snel in een voordracht of artikel de essentie kunnen zien.
--
In physics you have a bit of everything: you need to be good at solving puzzles, but you also need to see the big picture, to separate important from unimportant things, to quickly understand new materials and quickly see the essence of a paper.
--
In Interview with Professor Carlo Beenakker. Interviewers: Ramy El-Dardiry and Roderick Knuiman (February 1, 2006).

 
Carlo Beenakker

» Carlo Beenakker - all quotes »



Tags: Carlo Beenakker Quotes, Authors starting by B


Similar quotes

 

Ik geloof nooit dat de oorlog de schuld is alleen van de grote mannen, van de regeerders en kapitalisten. O neen, de kleine man doet het net zo goed graag, anders zouden de volkeren er toch al lang tegen in opstand zijn gekomen! Er is nu eenmaal in de mensen een drang tot vernieling, een drang tot doodslaan, tot vermoorden en razen en zolang de gehele mensheid, zonder uitzondering, geen grote metamorphose heeft ondergaan, zal de oorlog woeden, zal alles wat opgebouwd, aangekweekt en gegroeid is, weer geschonden en vernietigd worden, waarna de mensheid opnieuw moet beginnen.

 
Anne Frank
 

... de wiskunde (houdt) zich veel meer bezig (...) met bijvoorbeeld de structuur achter iets of met het bouwwerk van iets. Wiskundigen zijn ook niet echt een soort puzzelaars. Degenen die echt wiskundige puzzels oplossen dat zijn de natuurkundigen. Als je het leuk vindt om wiskundige puzzels op te lossen, moet je geen wiskunde maar natuurkunde gaan studeren!

 
Carlo Beenakker
 

Die hbs-scholier die we hebben heeft goede ideeën, maar komt niet geloofwaardig over. Ik denk dat er eerst een wijf overheen moet voor hij volwassen wordt.

 
Johan Derksen
 

Het kan een schat van een man zijn, maar het kan ook een kreng zijn. Want dit doet ie dus.
"He can be a charming man, but he can be quite nasty too. Because this is what he does."
(about Marco van Basten after the fall-out with Mark van Bommel)

 
Louis van Gaal
 

... (een flits van inzicht) komt nooit vanzelf, in de zin dat je er geen moeite voor hoeft te doen. Je moet je er echt wel voor inspannen. Er is een mooi spreekwoord voor: “toeval schiet de voorbereide geest te hulp”. Zo’n inzicht komt wel toevallig, maar je krijgt het alleen als je bent voorbereid. Het inzicht komt niet vanzelf.

 
Carlo Beenakker
© 2009–2013Quotes Privacy Policy | Contact